Spring til indhold

Design & Crafts

Mescla Design and Vavasati

Production of designer rugs and other interior products.

Vavasatis tæpper er lavet af det stof, som bruges til at lave de lokale 'cabu-lanas'. De flotte og farverige tæpper er håndlavet og vævet ud fra en teknik udviklet af Mescla Design, og sælges i dag i flere danske designer bolighuse, bl.a. Illum.

 

Siden projektets start har Vavasati udviklet deres produklinie og laver nu også flotte designer stole og lækkert børnetøj i 100 % bomuld.

Projektet har skabt stor udvikling i det lokale område i Xai-Xai, hvor produk-tionen holder til. Noget af virksomhedens overskud går til en lokal fund, som investerer pengene i bl.a. uddannelse, sundhed, religion og vedligeholdelse af vandborehuller.

I provinsen Gaza, hvor Xai-Xai ligger, er antallet af HIV/AIDS smittede det højeste i hele landet. Det har medført at mange børn har mistet deres forældre og derfor må bo hos deres bedsteforældre. Bedsteforældrene er for det meste afhængige af børnene, da de ikke selv har nogen indkomst, derfor ansætter Vavasati også ældre kvinder i området til at arbejde på fabrikken.  

På fabrikken bliver de ansatte trænet i, hvordan de udfører deres arbejde mest ergonomisk. I produktionen stræber de efter at være miljøvenlige. De bruger lokale og naturlige råmaterialer og sørger for at overskud materialer fra én produktion bliver brugt i en anden.

I øjeblikket er projektets store opgave at bygge en ny fabrik, som de selv kommer til at eje, med bl.a. en børnehave, hvor børnene kan blive passet imens deres mødre arbejder.

Læs Udviklings artikel om projektet: Ud af træets skygge.

Læs også IPS' artikel: Chic Carpets Link Mozambique, Denmark and, Soon, Brazil.


 

""

Kontakt ambassadens bistandsafdeling
Tlf. + 258 2148 0000
Fax + 258 2148 0010
E-mail: mpmamb@um.dk