Spring til indhold

Den tropiske storm DINEO er blevet opgraderet til tropisk cyklon status, og forventes at ramme kysten i Mozambique i dag, den 15. 02 2017 i Inhambane og Gaza provinserne.

15.02.2017  13:42

dineo

Ifølge Regional Specialised Meteorological Centre (RSMC), La Reunion, forventes stormen at nå Tropisk Cyklon status tidligt den 15. februar, og er varslet til at gøre landkending i det sydlige Mozambique natten til den 15.-16. februar, inden den bevæger sig mod de nordøstlige dele af Sydafrika den 16.-17. februar. Områder der forventes, at blive særligt påvirket af vejr systemet omfatter Inhambane og Gaza provinserne i Mozambique samt Limpopo, Mpumalanga og Kwa-Zulu Natal provinserne i Sydafrika.

Det sydlige Mozambique kan blive genstand for voldsomme skybrud, hvilket kan resultere i omfattende oversvømmelser.
Derudover kan der langs den sydlige kyst af Mozambique, forventes stærke og ødelæggende vindstød, mens havforholdene sandsynligvis vil blive meget barske.

Ud over den samlede risiko ved kystsamfundene, vil risikoen for stormflod være særlig udtalt på den sydvestlige side af systemet.

Antages landkending i nærheden af Inhambane, vil kysten nord for Xai-Xai være særligt sårbar over for stormflod, ifølge SAWS (South Africa Weather Service) webside.

Det forventes, at en stor del af det sydlige Mozambique kan vente meget kraftig regn, sandsynligvis i størrelsesordenen 100 til 200 mm per dag (eller endnu mere).

Det er vigtigt at være opmærksom på at gennemfartsveje kan blive ufremkommelige med kort varsel i tilfælde af regn, som kan nødvendiggøre lange omveje for bilister. Det er derfor en god idé at sørge for, at strækninger er passerbare inden afrejse, og give ekstra tid til at nå frem til din destination.

Sørg for at dit køretøj er i god stand og passende udstyret til vejrforholdene før afgang. Undgå for så vidt at køre gennem oversvømmede områder. Ved oversvømmelser af veje, er det tilrådeligt at vende om, og finde en anden rute.

Overvåg lokale vejrudsigter for up-to-date information om vejrforholdene. Vær forberedt på at tilpasse ruter i overensstemmelse hermed.Seneste nyt

    Se alle